naprapat-stockholm-tjänster kiropraktor

Kiropraktor

Kiropraktik kommer från två ord som kommer från grekiskans ”cheiro” och ”praktikos” som tillsammans betyder att ”behandla för hand”.

När du får hjälp av vår kiropraktor, kan vi erbjuda några olika behandlingsformer som ska vara så effektiva som möjligt för dig.

Mobilisering av leder

Vid en mobilisering för vi ut den angripna leden försiktigt. I det läget är det bäst att spänna emot med dina muskler, innan rörelsen bit för bit tänjs ut. Här handlar det om statiska rörelser, inga snabba tryck eller impulser och mobiliseringen gör inte alls ont. Den här behandlingsformen gör att dina muskler så småningom kan slappna av och när det sker, minskar smärtan bit för bit.

Muskeltöjning för avslappning

När vi töjer på musklerna syftar det till att få dina muskler att slappna av, vilket i sig minskar smärtan och stelheten. Den här metoden går ut på att vi tillsammans försiktigt sträcker ut muskeln som är stel. Om det går kan du spänna emot innan vi tänjer ut muskeln ytterligare. Den här behandlingen bör göra dig mindre stel och mindre ont. Ofta gör vi dessa muskeltöjningar som en del av ett helt träningsprogram.

Traktionsbehandling för leder

Traktion är en behandlingsform där vi drar isär eller avlastar den led som gör ont eller är stel.  Ibland kan vi använda den här metoden för att ge smärtlindring och avspänning av den muskel som är väldigt stel och gör ont.

Triggerpunktsbehandling för muskler

En triggerpunktsbehandling innebär att vi kan trycka på ömma punkter i en muskel. De ömma punkterna kallas triggerpunkter. På så sätt kan vi lindra smärtan och få muskeln att slappna av. När muskeln väl har slappnat av gör den inte längre lika ont.

En kiropraktor kan hjälpa dig när du har fått ryggskott, eller någon skada i ryggen, höften eller benen. Boka in dig om du har ont någonstans där.